top of page

Kuopiolainen Kirsi Tavasti on vuoden MS-hoitaja

Vuoden MS-hoitajaksi 2023 on valittu Kuopion yliopistollisen sairaalan sairaanhoitaja Kirsi Tavasti. Valinta julkistettiin Suomen MS-hoitajat ry:n valtakunnallisessa koulutustilaisuudessa 17. marraskuuta.Kirsi Tavasti on pitkänlinjan neurologisen hoitotyön osaaja. Hän on ammattitaitoaan säännöllisesti päivittävä terveydenhuoltoalan ammattilainen, joka esiintyy koko ammattikuntaa edustavalla tavalla niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.


Tavasti työskentelee tällä hetkellä Kuopion yliopistollisen sairaalan neurologian poliklinikalla. Hän on aiemmin toiminut tutkimushoitajana ja esihenkilötehtävissä sekä ollut aktiivisesti mukana Suomen MS-hoitajat ry:n toiminnassa ja hallitustyössä.


Kirsi Tavastia ehdottivat vuoden MS-hoitajaksi kollegat, potilaat sekä Suomen MS-hoitajat ry:n yhteistyötahot. Häntä kuvailtiin neurologisen hoitotyön konkariksi, joka perustaa työnsä vankkaan tietoperustaan ja kokemukseen. Ehdotuksissa korostuivat asiantuntijuus, inhimillisyys ja potilaslähtöisyys.


Vuoden MS-hoitaja toimii potilaan parhaaksi


Kirsi Tavasti on toiminut neurologisessa hoitotyössä yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tänä aikana erityisesti MS-taudin hoito on muuttunut ja mullistanut MS-tautia sairastavien arjen.


– Hoidon keskiössä on kuitenkin aina kohtaaminen, Tavasti sanoo.


Vuoden MS-hoitaja toimii työssään potilaan parhaaksi ja haluaa auttaa. Tavastin hoitotyön kokemus, motivaatio kehittyä alalla ja taito kohdata potilaita ovat vertaansa vailla.


Tavastia ehdottaneet korostivat hänen erinomaisia vuorovaikutustaitojaan, inhimillistä työotettaan ja vahvaa tietoperustaansa.


– Se, mitä ei tiedetä, se pitää potilaalle selvittää, Tavasti toteaa.


”Monipuolinen osaaminen vaatii tunnustusta”


Suomen MS-hoitajat ry:n mukaan Kirsi Tavasti on toiminut työssään esimerkillisesti MS-hoitotyön asiantuntijana ja kehittänyt ammattitaitoaan säännöllisesti. Yhdistyksen hallitus päätti Vuoden MS-hoitajan valinnasta saamiensa perusteltujen ehdotusten perusteella.


Vuoden MS-hoitaja -tittelin haltijan tulee olla yhdistyksen jäsen, oman alansa asiantuntija, mukana ammatillisen toiminnan kehittämisessä ja merkittävällä tavalla edesauttanut MS-hoitajien työnkuvan tunnetuksi tekemistä.


– Kirsi Tavastin vankka kokemus neurologisten potilaiden parissa, potilaslähtöinen hoitotyö, monipuolinen asiantuntijuus ja positiivinen asenne ansaitsevat tunnustuksen, Suomen MS-hoitajat ry:n puheenjohtaja Minna Salakari toteaa.

Commenti


bottom of page