top of page

Uutuuskirja huokuu vertaistuen voimaa – ”Yksikin unelma voi muuttaa koko elämän"

Tuore teos Hetki unelmille – elämää MS-taudin kanssa kannustaa tavoittelemaan mitä moninaisimpia unelmia. Kirja rohkaisee parantumatonta MS-tautia sairastavia sekä heidän läheisiään ja hoitajiaan unelmoimaan yhdessä. Teos juhlistaa Suomen MS-hoitajien 20-vuotista työtä MS-hoidon kehittämiseksi.

Julkistamistilaisuus järjestetään torstaina 22.11. klo 11–12 Scandic Hotel Parkissa, Mannerheimintie 46, Helsinki. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita.

Kirjassa kaksitoista MS-tautiin sairastanutta kertoo rohkeasti ja avoimesti unelmistaan, elämästään ja sairaudestaan. Siitä, miten unelmat voivat olla yhtä aikaa arkisia mutta erityisiä ja miten ne kannattelevat vaikeissa hetkissä.

Teoksen ovat kirjoittaneet Minna Salakari ja Jan Holmberg, pitkän linjan terveysalan ammattilaiset. He toivovat kirjan antavan ajattelemisen aihetta ja kannustavan elämän kokonaisvaltaisempaan hahmottamiseen.

– Tarinat herättävät lukijan huomaamaan, miten pienistä asioista elämä lopulta koostuu ja miten pienestä voi olla onnellinen. Kun menettää terveyden, havahtuu näkemään asioita eri näkökulmasta. Kirjasta välittyy vertaistuen voima.

Jokainen kirjan luku on oma ainutlaatuinen kertomuksensa, täynnä pieniä ja suuria unelmia. Esimerkiksi yksi haastatelluista koki diagnoosin myötä oppineensa elämään uudenlaista elämää, osaavansa kuunnella itseään ja löytäneensä sisäisen rauhan. Toinen toivoi saavansa kulkea rinnalla lastensa aikuistumisen vaiheissa, ja kolmas haaveili pääsevänsä takaisin jaloilleen luontoharrastuksensa pariin.

Salakari ja Holmberg haluavat kirjallaan kertoa, miten voimaannuttavaa unelmointi on ja miten paljon siitä voi saada lohtua vaikeissa elämäntilanteissa. Teos rohkaisee unelmoimaan myös heitä, jotka eivät kamppaile vakavan sairauden kanssa.

– Unelmat ovat universaali ja samastuttava aihe, joka puhuttelee monella tasolla. Lukija saattaa huomata, että unelmat voivat olla ihan oikeasti saavutettavissa. Yksikin unelma voi muuttaa koko elämän, kirjoittajat kannustavat.

Hetki unelmille -kirjan herkästä kuvituksesta ja selkeästä taitosta vastaa Annastiina Mäkitalo, ja sen on kustantanut Suomen MS-hoitajat ry Sanofi Genzymen tuella.

LISÄTIEDOT:

Minna Salakari, puheenjohtaja, Suomen MS-hoitajat ry

040 730 7877, minna.salakari@ms-hoitajat.fi

Facebook: www.facebook.com/hetkiunelmille

Suomen MS-hoitajat ry: www.ms-hoitajat.net

Teoksen tiedot:

Jan Holmberg ja Minna Salakari: Hetki unelmille. Elämää MS-taudin kanssa. Julkaisija Suomen MS-hoitajat ry 2018 ISBN 978-952-94-0647-0

Kuvitus ja graafinen suunnittelu Annastiina Mäkitalo

Painopaikka BoD, www.bod.fi/kirjakauppa

Hinta: painettu kirja (ovh) 21,90 euroa, e-kirja (ovh) 9,99 euroa Myynti ja tilaukset kirjakauppojen kautta.

Kirjan kirjoittajat:

Jan Holmberg on palkittu sairaanhoitaja (ylempi AMK), opettaja ja tietokirjailija. Hän työskentelee asiantuntijana valtakunnallisissa ja kansainvälisissä koulutus- ja kehittämishankkeissa. Jan tunnetaan oppikirjojen tekijänä, bloggaajana, pidettynä luennoitsijana ja sosiaali- ja terveysalan konsulttina. Jan on myös Suomen MS-hoitajat ry:n hallituksen jäsen ja MS-ASEMAn sisällöntuottaja.

Minna Salakari on Suomen MS-hoitajat ry:n puheenjohtaja, kouluttaja ja väitöskirjan tekijä. Hän työskentelee Turun ammattikorkeakoulussa opettajana ja järjestösektorilla projektipäällikkönä. Minna on kehittäjä, jonka mieli pursuaa uusia ideoita. Hän verkostoituu helposti, bloggaa ja luo kiinnostavaa sisältöä sosiaaliseen mediaan.

bottom of page